Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

És te hogy állsz?

Vajon ki hány igent tud összegyűjteni?

0 Tovább

Gödör Klub

Megnyitó: December 16, csütörtök

15:00 - Gödör Klub - Budapest, Erzsébet tér

Szolgálati közlemény:

A kiállítás ingyenesen megtekinthető december 22-ig, 10 és 20 óra között.

A Gödör Klub zártkörű rendezvénye miatt december 17-e szünnap.

0 Tovább

Így készült …

Így készült …

Idén március és november között, a biri, a sajókazai és egy józsefvárosi iskolában tartottunk párbeszédköröket és közösségépítő foglalkozásokat roma és nem-roma gyerekek részére.

A párbeszédkörök és a foglalkozások célja az volt, hogy erősítse a roma és többségi fiatalok közötti együttműködést és párbeszédet a problémák közös feldolgozásán, közösségépítő műhelyfoglalkozásokon, és a hozzájuk kapcsolódó csoportos munkán és művészeti alkotáson keresztül.

A műhelyfoglalkozások során képes dokumentációk,  montázsok, tablók, életútinterjúk készültek el. Ezeken alapul a kiállításunk.


Azért, hogy….

 

Célunk egyrészt, hogy elgondolkodtassuk a látogatókat a kirekesztés, a befogadás és az esélyegyenlőség kérdéseiről, megvilágítva azokat a pontokat, amelyek a különböző etnikai közösségeket, társadalmi csoportokat összekapcsolják, hiszen azok sosem elszigeteltségben, sokkal inkább kölcsönös függőségben éltek. Kiállításunk célja másrészt, hogy megmutassuk, milyen közös tennivalóink vannak, hogy a békés együttélés és a befogadó társadalom ne csupán kevesek utópiája legyen, hanem a mindennapi gyakorlatban is megvalósuljon.

 

Ilyen lett…

Kiállításunk három iskola diákjainak aktív közreműködésével jött létre. A kiállítás a helyi pedagógusok által vezetett, művészeti és etnográfiai műhelyfoglalkozásokra épít, így a fent tárgyalt kérdéseket elsősorban a fiatalok szemszögéből és az ő kifejezési eszközeikkel mutatja be. A kiállítási anyagot a fiatalok által készített montázsok, tablók, életútinterjúk színesítik.

A kiállítás anyagát három központi elem köré szervezzük:


1. kulturális sokszínűség
2. kirekesztés
3. együttélés

1. Kulturális sokszínűség: A kulturális sokszínűség fogalmát két oldalról az egyéni és a csoportos, közösségi identitás szintjéről közelítjük meg.


2. Kirekesztés: Eörsi István Katicabogaramról c. versét interaktívan dolgozzuk fel és elolvashatjuk résztvevő fiatalok saját vallomásait a kirekesztettségről.

 


3. Együttélés: Egy óriási esélyegyenlőségi teszt kitöltésével, a látogatók maguk is elgondolkodhatnak arról, hogy ők mikor kerültek kivételezett, hátrányos helyzetbe, majd a fiatalok által készített interjúkat elolvasva, a látogatókat más szereplők élethelyzetébe belehelyezve, hívjuk  fel a figyelmüket a kirekesztés és befogadás kéréseire.

Hol?

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2010. december 16-a és 22-e között a Gödör Klubban (Budapest, Erzsébet tér). Előreláthatólag 2011. január 24. és február 6. között a Budapesti Művelődési Központban, majd májusban a Tűzraktérben kerül majd bemutatásra.

Kik?

Az Artemisszió Alapítvány partnerei voltak: Dankó Pista Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola, Losonci Téri Általános Iskola

Köszönjük!

A program az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az Anna Lindh Alapítvány támogatásával, illetve  a 2010- A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év keretében valósul meg.

0 Tovább

Falak helyett szavak

Ki vagyok én?

Mi határoz meg engem?

Hogy látom a Másikat?

Igénytelennek, érthetetlennek, irigylésre méltónak vagy hozzám hasonlónak?

Hogyan élhetünk együtt, és nem csupán egymás mellett?


Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Falak helyett szavakInteraktív kiállítás a kulturális sokszínűségről fiataloknak. A megnyitó december 16-án lesz 15.00 órakor a Gödör Klubban.

A kiállítás célja, hogy interaktív, mozgalmas, de egyben tanulságos módon elgondolkodtassa a látogatókat a sokszínűség, a kirekesztés, a befogadás és az esélyegyenlőség kérdéseiről.

A kiállítás három iskola diákjainak aktív közreműködésével jött létre az Artemisszió Alapítvány koordinálásával. A kiállítás a helyi pedagógusok által vezetett, művészeti és etnográfiai műhelyfoglalkozásokra épít, így a kiállítási anyagot a fiatalok által készített montázsok, tablók, életútinterjúk színesítik.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető december 16-22-ig, 10 és 20 óra között. A kiállítás-megnyitó napján még számos program (skandináv fogadás, koncertek) várja az érdeklődőket a ZARE (Zene a Rasszizmus Ellen) rendezvényhez kapcsolódóan.

 

A Facebook eseményhez klikk:

 

 

0 Tovább
12
»

falakhelyett

blogavatar

Falak helyett szavak - kiállítás a kulturális sokszínűségről. Magyarok és romák, emósok és rapperek, fiatalok és idősek: miben különböznek és hasonlítanak?

Utolsó kommentek