Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Várunk Pécsett az Élményparkban!

2014 március 24-én, a rasszizmus elleni küzdelem világnapja alkalmából ismét megnyílik az ÉlményPark?!. A program célja a társadalmi kohézió erősítése, társadalmi szintű kérdések bemutatásával. 

Az egyhetes rendezvény (március 24-28.) kiemelt programja a Falak helyett szavak kiállítás, ami mellett más izgalmas workshopokat is kínálnak a szervezők. A rendezvényre középiskolai diákcsoportok jelentkezését várják. 

A részvételhez előzetes időpont és modul egyeztetés szükséges, melyet az eselyhazpecs@gmail.com e-mail címen tehetnek meg március 19-ig.

Részletes információ: 

EP_2014_tavasz_felhivas.pdf

 

0 Tovább

Újra nyitunk az Európa Pontban

2012. november 10-14-ig látogatható a kiállítás az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház u. 35.).

Részletek: 

http://ec.europa.eu/magyarorszag/news/agenda/20121030_falak_helyett_hu.htm

0 Tovább

A kiállítás átköltözött a Budapesti Művelődési Központba

Az Artemisszió Alapítvány által életre hívott kiállítás célja, hogy interaktív, mozgalmas, de egyben tanulságos módon elgondolkodtassa a látogatókat a sokszínűség, a kirekesztés, a befogadás és az esélyegyenlőség kérdéseiről.

A kiállítás három iskola diákjainak aktív közreműködésével jött létre. A kiállítás a helyi pedagógusok által vezetett, művészeti és etnográfiai műhelyfoglalkozásokra épít, így a kiállítási anyagot a fiatalok által készített montázsok, tablók, életútinterjúk színesítik. 

A kiállítás ingyenesen megtekinthető január 24-től február 6-ig, a Budapesti Művelődési Központ nyitvatartási idejében hétfőtől–péntekig 8.00–20.00, szombaton 9.00–18.00 óráig, vasárnap csak rendezvény idején a Budapest XI. Etele út 55. alatt (megközelíthető: 7, 7E, 114, 173, 173E, 214-es busszal a Kelenföld Városközpont megállótól).  

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK


„Hátrányból előnyt – fókuszban az esélyegyenlőség” című szakmai fórum

A fórumon tanácsadói segítséggel járjuk körbe az esélyegyenlőség–egyenlő bánásmód témakörét, a munkahelyi esélyegyenlőségi terv készítésének főbb szempontjait, valamint terveink szerint egy érzékenyítő tréning gyakorlatai segítségével szerezhetünk ez irányú benyomásokat. Ezen kívül saját tapasztalataink alapján segítséget kívánunk nyújtani a pályázatok esélyegyenlőségi mellékletének összeállításához és a gyakorlati kivitelezés sikeréhez is.
Kérjük, részvételi szándékát 2011. január 20-ig jelezze az alábbi elérhetőségeken:

e-mail: szakmaiforum@bmknet.hu, telefon: 371-2763, fax: 371-2761.

Időpont: 2011. január 25. 10.00 órától.

 

Tárlatvezetés tanároknak, ifjúsági munkásoknak Érdeklődő pedagógusok, ifjúsági munkások számára szakmai tárlatvezetést kínálunk, ennek során megismerkedhetnek a kiállítási anyaggal, illetve betekinthetnek a kiállítás alapját képező művészeti és etnográfiai műhelyfoglalkozásokba és az Artemisszió Alapítvány iskolai és iskolán kívüli foglalkozásokhoz készült oktatató csomagját is kézhez kaphatják. Időpont: 2011. január 24. 14.00–15.00 óra. 

Tárlatvezetés iskolai csoportoknak Az előzetesen bejelentkező iskolai osztályok, csoportok (10–18 évesek) számára térítésmentes tárlatvezetést biztosítunk: a fiatalok interaktív játékokkal színesített foglalkozás keretén belül ismerkedhetnek meg a kiállítással. A tárlatvezetéseket az Artemisszió Alapítvány munkatársai tartják.

Választható időpontok:

január 26. 12.00–13.30. 14.00–15.30

február 2. 12.00–13.30. 14.00–15.30

február 3. 12.00–13.30. 14.00–15.30

A tárlatvezetésre a jelentkezéseket január 18-ig várjuk az alábbi elérhetőségeken: E-mail: informacio@bmknet.hu. Fax: 371-2761Jelentkezési lapok a www.bmknet.hu honlapról is letölthetők. További információ a 371-2779-es és a 371-2760-as telefonszámokon kapható. Részletek az alábbi honlapokon:

www.bmknet.hu, http://falakhelyett.postr.hu, www.artemisszio.hu

0 Tovább

Megnyitottunk!

Már látogatható a kiállítás, a Gödörben december 22-ig tudjátok ingyenesen megnézni.

 

A megnyitón Siri Ellen Sletner Norvégia budapesti nagykövete mondott beszédet.

Az interaktív elemeket minden látogató megkedvelte.

Szó szerint lapozhatunk az életekben.

Ki vagyok én?

Ismeritek a hat pettyes katicabogár történetét?

0 Tovább

Így készült …

Így készült …

Idén március és november között, a biri, a sajókazai és egy józsefvárosi iskolában tartottunk párbeszédköröket és közösségépítő foglalkozásokat roma és nem-roma gyerekek részére.

A párbeszédkörök és a foglalkozások célja az volt, hogy erősítse a roma és többségi fiatalok közötti együttműködést és párbeszédet a problémák közös feldolgozásán, közösségépítő műhelyfoglalkozásokon, és a hozzájuk kapcsolódó csoportos munkán és művészeti alkotáson keresztül.

A műhelyfoglalkozások során képes dokumentációk,  montázsok, tablók, életútinterjúk készültek el. Ezeken alapul a kiállításunk.


Azért, hogy….

 

Célunk egyrészt, hogy elgondolkodtassuk a látogatókat a kirekesztés, a befogadás és az esélyegyenlőség kérdéseiről, megvilágítva azokat a pontokat, amelyek a különböző etnikai közösségeket, társadalmi csoportokat összekapcsolják, hiszen azok sosem elszigeteltségben, sokkal inkább kölcsönös függőségben éltek. Kiállításunk célja másrészt, hogy megmutassuk, milyen közös tennivalóink vannak, hogy a békés együttélés és a befogadó társadalom ne csupán kevesek utópiája legyen, hanem a mindennapi gyakorlatban is megvalósuljon.

 

Ilyen lett…

Kiállításunk három iskola diákjainak aktív közreműködésével jött létre. A kiállítás a helyi pedagógusok által vezetett, művészeti és etnográfiai műhelyfoglalkozásokra épít, így a fent tárgyalt kérdéseket elsősorban a fiatalok szemszögéből és az ő kifejezési eszközeikkel mutatja be. A kiállítási anyagot a fiatalok által készített montázsok, tablók, életútinterjúk színesítik.

A kiállítás anyagát három központi elem köré szervezzük:


1. kulturális sokszínűség
2. kirekesztés
3. együttélés

1. Kulturális sokszínűség: A kulturális sokszínűség fogalmát két oldalról az egyéni és a csoportos, közösségi identitás szintjéről közelítjük meg.


2. Kirekesztés: Eörsi István Katicabogaramról c. versét interaktívan dolgozzuk fel és elolvashatjuk résztvevő fiatalok saját vallomásait a kirekesztettségről.

 


3. Együttélés: Egy óriási esélyegyenlőségi teszt kitöltésével, a látogatók maguk is elgondolkodhatnak arról, hogy ők mikor kerültek kivételezett, hátrányos helyzetbe, majd a fiatalok által készített interjúkat elolvasva, a látogatókat más szereplők élethelyzetébe belehelyezve, hívjuk  fel a figyelmüket a kirekesztés és befogadás kéréseire.

Hol?

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2010. december 16-a és 22-e között a Gödör Klubban (Budapest, Erzsébet tér). Előreláthatólag 2011. január 24. és február 6. között a Budapesti Művelődési Központban, majd májusban a Tűzraktérben kerül majd bemutatásra.

Kik?

Az Artemisszió Alapítvány partnerei voltak: Dankó Pista Egységes Óvoda- Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola, Losonci Téri Általános Iskola

Köszönjük!

A program az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és az Anna Lindh Alapítvány támogatásával, illetve  a 2010- A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év keretében valósul meg.

0 Tovább
«
12

falakhelyett

blogavatar

Falak helyett szavak - kiállítás a kulturális sokszínűségről. Magyarok és romák, emósok és rapperek, fiatalok és idősek: miben különböznek és hasonlítanak?

Utolsó kommentek